SPONZORI I PARTNERI

Pogledajte naš

Video

Destinacija

Sarajevo

Obuhvata grad Sarajevo i širi Kanton Sarajevo (koji se nalazi u Federaciji BiH, jedan od entiteta BiH), kao i općine koje su dio susjednih dijelova grada i istočnog Sarajeva (koji se nalazi u Republici) Srpske, drugog entiteta u BiH).

Mnogi arheološki nalazi svjedoče o činjenici da je područje koje je Sarajevo zauzelo još u doba neolita. Postoje i dokazi da su Iliri bili ovdje, a srednjovjekovni grad Hodidjed se nalazio u onome što je sada dio “Destinacije Sarajevo”. Ipak, ime Sarajevo potječe od turskih riječi, saray = palata i ovasi = polja, a to svakako ukazuje na činjenicu da su je osnovali Osmanlije, kada je turski guverner Isa Bej Ishaković osnovao Sarajevo u 15. stoljeću kao sjedište osmanske vlasti za ovaj region.

Olimpijska dvorana

``Juan Antonio Samaranch`` (Zetra)

Zetra je dvorana u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Sagrađena je 1983. godine za potrebe XIV Zimskih olimpijskih igara, koja je održana godinu dana kasnije u Sarajevu. Kapacitet je 12.000 sjedišta i može da primi do 20.000 ljudi ako se radi o koncertima i sličnim događajima. Za vrijeme Olimpijskih igara, a kasnije i ove hale, korištena je za hokej na ledu i umjetničko klizanje. Tokom rata u Bosni i Hercegovini 1992. godine, ova dvorana je pogođena projektilima i uništena, ali je obnovljena 1999. godine na inicijativu Međunarodnog olimpijskog komiteta. Pored ove dvorane nalaze se i groblja poginulih u ratu od 1992. do 1995. godine. Dvorana Zetra je sastavni dio Sarajevskog olimpijskog centra i nalazi se u blizini stadiona “Asim Ferhatović Hase”, gdje su ceremonije otvaranja i zatvaranja ZOI su održani 1984. godine.

Hotel Hills

Thermal & Spa Resort Sarajevo

Hotel Hills, Congress & Termal Spa Sarajevo je nov hotel sa pet zvjezdica koji ima atraktivnu lokaciju u centru zelene oaze Sarajeva, zvane Ilidža, i nalazi se na 2km udaljenosti od Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Hotel Hills, Congress & Termal Spa Sarajevo je dio Mrkulić grupacije, najveće hotelske grupacije u Bosni i Hercegovini, vlasnik hotela Hollywood Sarajevo 4*, Termalne Rivijere kao i Hollywood travela. Hotel Hills, Congress & Termal Spa Sarajevo posjeduje 335 prefinjenim komforom i luksuzno opremljenih soba i apartmana, sve sa prostranim balkonima, odabranim detaljima, višenamjenski Kongresni centar sa modernom konferencijskom tehnologijom, Termal Spa, unutrašnji i vanjski bazeni, adrenalinski park za djecu i odrasle na impresivnih 2.200 kvadratnih metara, sale za vjenčanja, nekoliko restorana sa međunarodnom i nacionalnom kuhinjom. Najatraktivniji restoran i lounge bar se nalazi na vrhu hotela s prekrasnim panoramskim pogledom na zeleno okruženje hotela i grada. Premium smještaj i konferencijska dvorana, profesionalna usluga sa naglašenim osobenostima i sa širokim spektrom mogućnostima su ono što Hotel Hills, Thermal & Spa Resort Sarajevo garantuje.

Agenda